Představení Pack&Care

Jsme Pack&Care, místo, kde najdete nejrůznější obalový materiál, jednorázové nádobí i další potřeby pro váš podnik. Jak ale naše cesta za ekologickými obaly a produkty vůbec vznikla? Za vším hledejte lásku k jídlu…


Celá myšlenka projektu Pack&Care vznikla, když Michal utrpěl finanční ztrátu na food akci, kde se pokoušel prodávat své občerstvení z foodtrucku. Tato akce měla minimální návštěvnost a místo zákazníků přišla velká bouře, která poškodila velkou část jeho vybavení.

 

Když jsem veškeré vybavení odvezl do skladu a seděl tam s ubrouskem v ruce, uvědomil jsem si, že moje zkušenosti v gastronomii mě vedou k něčemu novému. Rozhodl jsem se založit firmu, která by restauracím dodávala ekologické obalové materiály. 

Michal měl od počátku jasno, že chce, aby produkty, které bude nabízet, byly co nejvíce šetrné k přírodě. Ochrana životního prostředí pro něj byla vždy důležitá a věřil, že i jednorázové obaly a nádobí lze vyrábět tak, aby byly dopady na přírodu co nejmenší. A tak se začal zabývat materiály, které jsou po vyhození rozložitelné nebo aspoň recyklovatelné.

Kvůli Pack&Care se dokonce naučil polsky, protože klíčový člověk pro logistiku, se kterým začal spolupracovat, byl z Polska.


Původní plán byl postavení na sdílení podnikání s kamarádem. Ten se ale brzy rozplynul kvůli přerušení komunikace. Naštěstí Michal našel jiného kamaráda se zaměřením na marketing a společně založili Ekobaly s.r.o. Začínali podnikat v malém rozsahu, s minimálním kapitálem a v pronajaté garáži. Následně přišla pandemie Covidu a trh s obalovým materiálem a jednorázovým nádobí zažil boom. Pro jejich malou firmu to bylo obtížné období, protože neměli e-shop a bylo těžké sehnat materiál. „
Pamatuji si, jak jsme se s mým polským partnerem setkali na mostě, pod dohledem vojáků, abychom si předali nezbytné obaly pro naše další podnikání,“ vzpomíná Michal na rok 2020.


V dalších fázích rozvoje firmy se ale vyrojily další problémy, například s podobností názvu Ekobaly s.r.o. s jinou firmou, což je donutilo přejmenovat společnost… A tak konečně vznikl název Pack&Care, pod kterým nás znáte.


Kromě názvu se ale také potýkali s nedostatkem skladových zásob a obtížností získat úvěr od bank. Přesto pomalu začali rozšiřovat svůj sortiment a především rozvíjet e-shop. Klíčové bylo také najít větší prostory pro sklad.


Vztahy s business partnerem se v jednom momentě začaly komplikovat, což vedlo k jeho výkupu z firmy. Následně se Michal spojil s kamarádkou z marketingu, s nímž měli velké ambice dále růst. Avšak i tato spolupráce skončila po půl roce neshodami ohledně odstupného a dalších otázek. V té době Michal čelil i osobním výzvám.


Přesto vše se firma začala rozrůstat a obrat se mnohonásobně zvyšoval. Rozšířila se nabídka, najali se noví zaměstnanci. Důležitý milník představuje spolupráce s významnými světovými dodavateli.


Nyní nabízí Pack&Care veškeré potřebné produkty pro vaše podnikání, a to od obalového materiálu, přes jednorázové nádobí, kancelářské, čisticí a hygienické potřeby. Zkrátka vše na jednom místě. Máme zákazníky po celé České republice, plánujeme vlastní výrobu obalových materiálů a vytvoření dobročinných projektů v rámci firmy – například
Kruh dobročinnosti.


Naší hlavní myšlenkou je poskytnout podnikům vše, co potřebují, na jednom místě a co nejvíce ekologickou cestou. Abychom vyhověli vašim konkrétním představám a potřebám vašeho podniku, vytvořili jsme VIP klub, díky kterému pro vás můžeme vymyslet nabídku zcela na míru.

 

michalpac